ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


27-11-2020

ЗБЕРЕЖИ ПАМ’ЯТЬ. ЗБЕРЕЖИ ПРАВДУ

28 листопада у четверту суботу місяця в Україні вшановують День пам’яті жертв голодоморів. У 2006 році Законом України Голодомор 1932-1933 років був визнаний геноцидом.

Напередодні пам’ятного дня у гімназії тривав належний інформаційний супровід із залученням широкого кола учасників: вчителів, учнів, батьківської громадськості.

Загальним гаслом заходів було обрано вислів «ЗБЕРЕЖИ ПАМ’ЯТЬ. ЗБЕРЕЖИ ПРАВДУ».

26 листопада у 10 класі відбувся дистанційний інтегрований урок-дослідження з історії України, всесвітньої історії, української мови, іноземної мови, мистецтва. Учні працювали із плакатами документальної виставки «Спротив народу». Вивчали факти викладені у Гарвардському проєкті дослідження Голодомору. Темою дискусії стали матеріали збірки «Люди правди». Працювали із англомовними джерелами та писали есе – роздуми.

27 листопада учні початкової школи здійснили віртуальне 3D дослідження-рефлексію експозицій у Національному музеї Голодомору. Діти були вражені переглядом фото та архівних джерел, інсталяціями побуту українських селян під час трагічних подій.

Учні 5 і 8 класів віртуально ознайомилися із мобільним меморіальним простором «МАРІЯ». Це найвідоміша у світі виставка про Голодомор-геноцид, яка була представлена у 9 країнах, а тепер уперше експонується в Україні.  «МАРІЯ» є мобільним меморіальним простором, що увіковічнює пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років та внеском у діалог про соціальну справедливість та права людини. 

У бібліотеці гімназії оформлена виставка тематичної літератури. Відеоролики «ЗБЕРЕЖИ ПАМ’ЯТЬ. ЗБЕРЕЖИ ПРАВДУ» присвячені до 87-роковин Голодомору в Україні розміщено в учнівських та батьківських чатах для спілкування.

28 листопада педагоги та учні гімназії вшанують традиційною хвилиною мовчання жертв Голодомору та запалять свічку пам’яті у своїх родинах.

26-11-2020

Креативна група подовженого дня.

24-11-2020

Сьогодні у гімназіі. Дайджест подій.

20-11-2020

21 листопада - День Гідності та Свободи

День Гідності та Свободи – свято в Україні, що має на меті утверджувати ідеали свободи і демократії, збереження й донесення до сучасного та майбутнього поколінь об’єктивної інформації про доленосні події, які мали місце в Україні на початку ХХІ століття.

Напередодні свята класними керівниками проведено тематичні години спілкування з учнями у дистанційному режимі.

В Арт/Бюро «Предславинське» демонструється фотолітопис «Майдан. Революція гідності». Це унікальне видання фотодокументів, яке складається з трьох частин й охоплює фактично все, що відбувалося тоді у Києві. Наразі видання демонструється у парламентських бібліотеках різних країн світу.

Урок у 1 класі.

Дистанційний урок у 3 класі.

10-11-2020

День української писемності й мови

Щороку 9 листопада в гімназії проходить низка заходів до Дня української писемності й мови. Для учнів початкових класів класоводами були проведені класні години, презентації про витоки нашої мови, її місце серед інших слов’янських мов, походження і розвиток. Для учнів 5-7 класів педагогом-організатором Закорчевною О.С. були проведені мовознавчий турнір  "Філологічна еврика", вікторини «Мандрівка у країну слова» та брейн- ринг "Слово до слова - складається мова".

Учні 9, 10 та 11 класів разом із учителями української мови написали 20 ювілейний радіодиктант національної єдності.  Із «Суспільної студії» у прямому ефірі Суспільного акторка Римма Зюбіна читала текст радіодиктанту, який створив письменник і видавець Іван Малкович. Цього року диктант мав назву «Виклики книжкової ери».

Двадцятий Радіодиктант національної єдності, 9 - 11 класи

7 клас

5 клас

1 клас

2 клас

09-11-2020

Сніданки 9.11 - 13.11

02-11-2020

Сніданки 2.11 - 6.11