ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


30-09-2020

День фізкультури і спорту

Всім відомо, що найцінніший скарб – це здоров’я людини, а найкращим другом здоров’я був і залишається спорт. Доброю традицією стало проведення в гімназії змагань, спортивної естафети до Дня фізкультури і спорту. Були також проведені змагання з баскетболу.

29-09-2020

Без права на забуття

29 вересня в Україні та світі відзначають роковини страшної трагедії, яка відбулась у Бабиному Яру. Ця подія – одна з найтемніших сторінок історії. В гімназії були проведені бесіди та класні години.

28-09-2020

Сніданки 28.09 - 2.10

28-09-2020

«Прогулянка під дощем»

Під час організованої вчителем Дерев’янко Світланою Петрівною творчої майстерні, першокласники уявили себе на прогулянці, під час якої потрапили під осінній дощ, завданням якої стало виготовлення прикрашеної аплікаціями парасольки.

21-09-2020

Сніданки 21.09 - 25.09

18-09-2020

«Щасливе дитинство»

В учнів 5 класу зараз особливий період шкільного життя, адже вони знайомляться з учителями та предметами, яких раніше не було в їхньому розкладі. Та їх дружний клас справляється з новими умовами легко, тому що вміють підтримати один одного та за потреби допомогти у вирішенні будь-яких питань. А різнокольорові кульки стали символом їхньої дружби.

16-09-2020

Тиждень протидії булінгу

Взаємодія і злагодженість – запорука успіху

З метою підвищення рівня згуртованості і створення сприятливої атмосфери для спільного навчання у 10 та 11 класах психолог гімназії Фатєєв С.А. провів тренінги «Вчимося протистояти образам та агресії». Хлопці й дівчата говорили один одному компліменти та слова подяки, обговорювали відеоролики та ділилися враженнями від проведеної бесіди.

Тримайте корисного - календар зі щоденними практиками відновлення внутрішнього ресурсу. Виконання порад займатиме у вас лише декілька хвилин на день:

переглянути...

Посміхнися світові, і він посміхнеться тобі

Під таким гаслом був проведений один із заходів у 7 класі у рамках Тижня протидії булінгу. Діти висловлювали власні думки про толерантність, терпимість, чесність та щирість. Хлопці й дівчата виготовили стіннівку «Милосердя та доброта – людства два крила», підготували виставку малюнків та відео презентації «Булінг очима дітей». Класний керівник Куник Ю.І. провела «Годину толерантності», під час якої була виготовлена квітка толерантності, пелюстками якої стали дружба, ввічливість, чуйність, підтримка та багато інших якостей вихованої людини.

«Stop булінг»

Булінг – важлива й гостра проблема суспільства, яку замовчувати не можна. І ми маємо про це говорити, маємо діяти, а не стояти осторонь. У 10 та 11 класах були проведені уроки «Stop булінг» з метою вироблення небайдужості до проблеми булінгу, навички надання і отримання допомоги, розвитку співчутливого ставлення до жертв насилля. Учні переглянули відеоролики, які висвітлюють проблему жорстокості серед школярів, та обговорили побачене.

«Урок сподобався. Відео було цікавим».
Артем, 11 клас

«У мене особисто такого досвіду не було. Та якби я стала свідком жорстокості, не залишилась би байдужою».
Анна, 11 клас

«Булінг – це огидне суспільне явище...Зазвичай сама проблема в небажанні вести діалог. Інколи не можна не те що домовитись, а навіть почати говорити…Важливо пам’ятати, що немає безвихідних ситуацій».
Маргарита, 11 клас

«Я у своєму житті ніколи не зустрічався з булінгом. Це дуже гостра проблема сучасного суспільства, але, на щастя, не у нашій гімназії».
Артур, 11 клас

«На мою думку, є дуже багато методів, щоб зупинити насилля. І найважливіше – розповісти про проблему, не важливо кому, але не мовчати».
Міа, 11 клас

«Ця проблема актуальна, і її не можна замовчувати…»
Анна, 11 клас

«З такою ситуацією досить важко впоратися самотужки. Важливо мати свою думку і не піддаватися впливу натовпу, аби потім не жалкувати про свої вчинки».
Даша, 10 клас

«Враження дуже різноманітні…Треба звертатися по допомогу до старших. Але ні в якому разі не мовчати…»
Софія, 10 клас

«…Треба звертатись по допомогу до вчителів, можна перейти на домашнє навчання, можна змінити школу, але не мовчати. Вихід обов’язково знайдеться!»
Іван, 10 клас

«Anti-bullying»

Для учнів 10 класу класний керівник Самчук В.С. провела бесіду з елементами тренінгу на тему «Чому важливо вчасно відреагувати на прояви булінгу». Учні обговорили питання, як захистити себе й оточуючих, як допомогти в різних ситуаціях. Дівчата підготували газету «Anti-bullying».

У 8 класі була проведена класна година, на якій обговорювали відмінність між конфліктом та булінгом.

У 3-а класі відбулася бесіда про виникнення та подолання проявів булінгу в дитячому середовищі. Учні переглянули відеоролик «Разом проти булінгу» і виготовили символічні долоньки.

«Рука допомоги»

Учні 4 класу на класній годині говорили про те, як виникають ситуації непорозуміння та як знаходити з них вихід. Діти переглянули мультфільм «Капітошка» та поділилися власними враженнями, виконали вправу «Рука допомоги», під час якої визначали, до кого звертатись по допомогу.

16-09-2020

«В небі над полями райдуга-дуга»

На уроці образотворчого мистецтва у 1 класі з’явилося чарівне різнокольорове диво – барвистий місток райдуги. Діти вперше малювали сім кольорів веселки, кожен малюнок вийшов яскравим і веселим. Хтось зобразив її на дощовому небі, хтось побачив під хмарками, а хтось - над зеленими полями.

14-09-2020

Сніданки 14.09 - 18.09

11-09-2020

Смачний сніданок 11.09

10-09-2020

Урок-відкриття спортивного майданчика

10 вересня 2020 р. на території гімназії відбулося урочисте відкриття спортивного майданчика зі штучним покриттям. Директор гімназії Діна Іллівна виступила з вітальним словом і зазначила, що відкриття спортивного майданчика є знаковою подією, довгоочікуваним святом для педагогічного та учнівського колективу гімназії. Сучасний майданчик дозволить учням ще активніше долучатися до спорту, допомагатиме у професійному зростанні.

Відтепер спортивне життя школи буде більш різноманітним та насиченим. Право виконати  перший удар по м’ячу у ворота було надано директору гімназії Діні Іллівні.

Майданчик відкрито!!!

10-09-2020

Шкільні сніданки

09-09-2020

Ми - на ранковому ефірі «Київського ранку» UA: Суспільне мовлення, 9 вересня 2020

Як створити «збагачувальне» середовище у освітньому закладі, протистояти такому явищу як булінг, віддавати перевагу комунікації, а не конфронтації… Своїм власним досвідом гімназійного життя ділилися наші учениці Соломія Скнар та Анна Лагута у прямому ефірі «Київського ранку». Говорили щиро й відверто, відповідали на різноманітні питання ведучих, ділилися власним досвідом та враженнями від проведених заходів у рамках тижня «Школа без булінгу. Сім’я без насильства-365», найяскравішими з яких були кольоровий тиждень, тренінги «Обійми мене», «Дитячі долоньки», робота скриньки довіри «Подякуй або попроси вибачення». За браком часу не було змоги перерахувати всі проведені заходи.

Спілкування відбувалося через електронне підключення. Якісну технічну сторону роботи забезпечили учні Артур Гавриленко та Володимир Богопольский. Дякуємо за підготовку до ефіру Руслані Рудковській, Катерині Обараз, Олені Закорчевній, Сергію Фатєєву.

«Чесно кажучи, мені було дуже приємно мати таку честь, щоб представляти разом з Анею нашу гімназію на телебаченні. Тема булінгу дуже важлива, про це замовчувати не можна. Особисто я щаслива, що мій перший досвід на телебаченні мав такий вагомий внесок у суспільство».

Соломія Скнар, учениця 11 класу

«Це цікавий досвід в умовах карантину. Звісно, були деякі непрості запитання, але за 11 років навчання я маю досвід виходу з різних ситуацій»

Анна Лагута, учениця 11 класу

04-09-2020

Шкільне харчуваня в умовах адаптивного карантину

У зв’язку з новими умовами роботи школи з’явилися і нові правила та вимоги до харчування, які диктує адаптивний карантин. В шкільній їдальні не повинні перетинатися учні різного віку, щоб не наражати на небезпеку життя і здоров’я один одного. З цією метою і проводиться харчування учнів у класних приміщеннях.

03-09-2020

Рамкові рекомендації щодо протиепідемічних заходів у Предславинській гімназії №56

02-09-2020

День Знань у новому форматі

1 вересня 2020 року дуже незвичне для учнів та вчителів, адже вперше гімназія розпочала навчання в умовах пандемії. Не було традиційної лінійки, за новими правилами батьки залишали першокласників на порозі школи, учні 11 класу проводжали малюків до першої вчительки у масках та рукавичках. Проте свято все ж відбулося, кожен учень 1 класу отримав табличку з власним іменем і прізвищем та особливу медаль, звучали шкільні мелодії та слова привітань від одинадцятикласників. У кожному класі пройшли урочисті перші уроки. На другому уроці класні керівники говорили про COVID-19 як новий виклик для всього світу.