ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


27-02-2020

«Олімпійське лелеченя»

Нещодавно команда гімназії у складі хлопців і дівчат 6-8 класів узяла участь у районних змаганнях «Олімпійське лелеченя». Під час різноманітних етапів змагань діти показали свою швидкість, спритність та знання з історії Олімпійських ігор, різних видів спорту та видатних спортсменів. За результатами змагань команда посіла ІІ місце. Вітаємо наших переможців і бажаємо нових звершень!

27-02-2020

Знайомство з прекрасним у Національному художньому музеї України

Відкрити для себе світ українського образотворчого мистецтва мали змогу учні 9 класу гімназії, відвідавши Національний художній музей. Діти на власні очі побачили справжні шедеври українського живопису, скульптури і графіки. Найбільше враження справили ікони і старовинні «парсуни»-портрети, твори Т. Шевченка і І. Репіна, В. Боровиковського і В. Тропініна, М. Пимоненка і Г. Нарбута, О. Мурашка і Ф. Кричевського.

27-02-2020

Тиждень майстерності класного керівника 11 класу

Перед учнями 11 класу сьогодні стоїть одне найактуальніше питання –як у майбутньому досягти успіху, яку професію обрати, як не помилитись у цьому виборі. Тому класний керівник Самчук В.С організовує для них зустрічі з цікавими людьми, представниками різних професій. До них завітав Сергій Васильович Тримбач – голова Національної спілки кінематографістів України, кінокритик, кінознавець, кіносценарист, Лауреат Державної премії України ім. О. Довженка. Він розповів багато цікавих фактів зі світу кіно та розкрив кілька професійних таємниць.

Цікавою була зустріч із працівниками Державного бюро розслідувань, які показали, як працюють правоохоронні органи, щоб виявляти, припиняти, розкривати та розслідувати злочини.

Протягом тижня одинадцятикласники відвідали Національну наукову медичну бібліотеку України, познайомилися з історією будівлі бібліотеки, пам’яткою архітектурного та дизайнерського мистецтва XIX століття – будинком родини відомих цукрозаводчиків та меценатів Терещенків, та з основними ресурсами та послугами, які пропонує ННМБУ користувачам.

Під час екскурсії в Національному художньому музеї дізналися багато цікавого про стародавнє мистецтво в Україні та іконопис, мистецтво ХІХ-ХХІ століть.

25-02-2020

Тиждень майстерності класного керівника 6 класу

Класний керівник очима дітей. Який він? Вимогливий і строгий чи відкритий і добрий? Якими рисами характеру має володіти сучасний класний керівник? Яка його роль, на погляд учнів? Що б вони порадили класному керівнику в його роботі? Це ті питання, які піднімалися в творах учнів 6 класу, які вони написали своєму класному керівнику Куник Ю.І. на одній з класних годин. Так розпочався тиждень майстерності класного керівника в 6 класі. Протягом цього тижня було проведено багато цікавих та захопливих заходів.

Сидоровська Євгенія, мама Дмитра, провела інтелектуально-етичну вікторину «Подарунки – мистецтво дарувати радість». До Дня святого Валентина діти підготували шоколадну вечірку «Chocolate Party», в класі запрацювала пошта «Твій таємний Валентин». Був проведений майстер-клас, протягом якого діти виготовляли подушки-смайли. Каліущенко Ірина, мама Володимира, підготувала урок-тренінг «Вчимося жити разом». Умрихін Дмитро Леонідович, тато Владислава, провів урок справедливості з переглядом та обговоренням мультфільму. Захопливим був історичний брейн-ринг на тему «Греко-перські війни», який провела Охріменко Марина, мама Владислави. На уроці інформатики діти створювали ігрові програми. Відбулася зустріч з актором театру та кіно Романом Ясенівським, який розповів їм про свою професію. До Дня вшанування Героїв Небесної Сотні в класі пройшов виховний захід «У нашій пам’яті вони назавжди залишились…». Багато цікавого шестикласники дізналися про традиції святкування масляної.

25-02-2020

10 клас презентує

Протягом Тижня майстерності класного керівника 10 класу було проведено ряд заходів, під час яких учні відкривали світ мистецтва, змагалися в знаннях рідної мови, знайомилися з видатними сучасниками України, гортали сторінки історії.

Проект із патріотичного виховання, над яким працюють учні протягом року, зацікавив їх тим, що сьогодення відкриває нові імена в різних галузях: мистецтві і спорті, політиці і культурі. Тому презентації на тему «Видатні українці сучасності» привернули увагу всіх учасників.

Зустріч із співробітниками Державного бюро розслідувань викликала живий інтерес до їх роботи по розкриттю злочинів.

Екскурсія в Національний музей мистецтв Богдана та Варвари Ханенків дала можливість познайомитися з найвідомішими артефактами колекції світового мистецтва в Україні.

Напередодні Міжнародного дня рідної мови десятикласники написали диктант «Мова – єдність етносів України», а 21 лютого провели інтелект-турнір знавців рідної мови. Хлопці й дівчата змагалися в грамотності, ерудиції, швидкості та логічності надання правильних відповідей.

Відкрити трагічні сторінки змогли учні в Національному музеї історії України в ІІ світовій війні. Проект «Український Схід», з якого розпочинається екскурсія музеєм, розповів про сучасну війну, артефакти, розміщені в першому залі, викликали шквал різних емоцій. Експозиційний простір музею розповідає про український вимір Другої світової війни. Низка арт-інсталяцій спонукають до роздумів, рефлексій, власних висновків.

20-02-2020

Працівники ДБР – у 9 класі гімназії

У 9 класі був проведений правовий лекторій на тему «Злочин і покарання». Про роботу правоохоронних органів щодо притягнення до відповідальності за правопорушення учням розповіли працівники Державного бюро розслідувань.

12-02-2020

12-02-2020

07-02-2020

Призупинення освітнього процесу!

За результатами щоденного моніторингу, враховуючи той факт, що рівень захворюваності на грип та ГРВІ серед учасників освітнього процесу в Предславинській гімназії №56 залишається високим, з метою попередження розповсюдження захворювань на вищезазначені інфекції адміністрація Предславинської гімназії № 56 приймає рішення про призупинення освітнього процесу з 08.02.2020 р до покращення епідеміологічної ситуації. Виконання навчальних програм буде забезпечене шляхом запровадження елементів дистанційного навчання. В Предславинській гімназії №56 посилюється контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог, епідеміологічного, повітряно-теплового режимів у приміщенні закладу, обмежуються доступ сторонніх осіб до приміщення гімназії.

03-02-2020

Враження учениці 10 класу Предславинської гімназії №56 Соломії Скнар від зустрічі з Державним секретарем США Майком Помпео

03-02-2020

Тиждень майстерності класного керівника 7 класу

У гімназії традиційними стали тижні майстерності класних керівників, які показують творчу та креативну діяльність як учителя, так і учнів. Тож не дивно, що в 7 класі тиждень розпочався з інтелектуальної вікторини «Ерудит», яку підготували й провели учениці 7 класу, члени ради гімназії Коблякова Маргарита і Якуніна Олександра разом із класним керівником Костюк І.В. Дівчата підготували ряд питань з історії, біології, географії та літератури. У вікторині взяли участь дві команди – «Каста» і «Кабачки», перемогу отримала «Каста».

У вівторок була проведена класна година з елементами психологічного тренінгу «Кордони тіла». Мова йшла про вміння спілкуватися та виражати власні емоції й переживання. У середу Ірина Володимирівна підготувала матеріал та презентацію до Дня пам’яті героїв Крут. Діти переглянули відеофільм, присвячений пам’яті 30-ти загиблих студентів. Цікавою була екскурсія на інтерактивну виставку «Ukraine WOW». А завершенням тижня став тренінг, проведений представниками школи ейдетики Афоніною Ю. та Нікітіною І. «Фішки пам’яті».