ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


30-12-2019

Екскурсія в першу столицю України

Кажуть, що Харків - місто промислове і дивитися в ньому особливо нічого. Але на сході України, мабуть, немає більш багатого історичними пам'ятниками і музеями міста, ніж Харків. Протягом зимових канікул учні 10 та 11 класів переконалися в цьому, відвідавши місто-мільйонник. Діти побачили один із найкращих пам’ятників Т.Г. Шевченку, Покровський, Успенський і Благовіщенський собори, побували на квесті в харківських підземеллях, прогулялися парком Горького. Подорожуючи Харківщиною, побачили садибу «Наталівка» та її головну пам’ятку – Спасо-Преображенську церкву, садибу Шидловських, яка жодного разу не перебудовувалася і зберегла свій первісний вигляд. У селищі Шарівка відвідали палац Кеніга.

27-12-2019

Подорожуємо з казковими героями Г.-Х. Андерсена

Одну з найчарівніших казок, що супроводжують нас усе життя, відкриваючи нові й нові істини добра і зла, дружби і вірності, переглянули учні 5 та 6 класів, побувавши на виставі в Театрі на Липках «Снігова королева» за Г.-Х. Андерсоном, здійсненій Віктором Гиричем. Зворушлива історія про мандри маленької Герди не лишила байдужим жодного юного глядача.

24-12-2019

Привітання з Різдвяними та Новорічними святами від педагогічного та учнівського колективу Предславинської гімназії № 56

23-12-2019

Квест-музей «Сила підпису»

Учні 7 класу гімназії дізналися, як один розчерк здатен змінити долю людини, а інколи — цілого світу, відвідавши один із найцікавіших та найзагадковіших музеїв у Київській міській галереї мистецтв «Лавра». Дітям розповіли про важливість підпису та загадки, які їм запропонували відгадати.

Дізналися, ким були люди, які поставили підпис під ключовими документами в історії світу та України, як склалася їхня доля. З’ясували, як трансформувався підпис та які персональні дані ми передаємо третім особам, просто натискаючи на «галочку» в соціальних мережах. Побачили реконструкцію дня, коли була підписана Біловезька угода, і навіть самі змогли спробувати себе у ролі учасників тих подій.

20-12-2019

Новорічно-різдвяні свята в гімназії

Напередодні зимових канікул у гімназії гаряча пора. Всі готуються до закінчення І семестру, пишуть контрольні, здають заліки, чекають новорічних свят та зимових канікул. Та звісно, готуються до святкових концертів.

Цього року в гімназії був створений проект «Альтернативна ялинка» з метою охорони природи через збереження хвойних дерев та застереження від знищення хвойних дерев. Кожен клас підійшов до виконання завдання творчо, креативно. Ялинки виготовляли з різноманітних матеріалів: картону, кольорового паперу, стрічок, дерев’яних брусків, пластикових стаканчиків, дитячих фотографій, власної бібліотеки і навіть бізе.

Останній тиждень перед канікулами був справді святковий. В кожному класі ожила справжня казка. Діти одягали яскраві костюми лісових мешканців, сніжинок, мушкетерів, рятували Снігуроньку, діставали чарівні черевички від самої королеви, шукали підсніжники. Розігрували дійства, танцювали та співали пісні.

Незабутнім новорічним святом став і вечір старшокласників, підготовлений учнями й класними керівниками 8-11 класів. Усі мали змогу поринути в дитинство та стати героями дитячих мультфільмів, потрапити на сторінки гоголівських «Вечорів…», відчути себе ангелом у сучасному світі.

16-12-2019

«Предславинська  абстракція»   або «Коридор Вазарі»   у Предславинській гімназії

13-12-2019

Екскурсія на виставку «UKRAINE WOW»

Учні 8 класу мали змогу познайомитись із Україною, подорожуючи в уявному потязі. Діти побачили унікальні експонати, зібрані з усієї України — від останнього автопортрета Казимира Малевича до скульптур Олександра Архипенка. 

12-12-2019

09-12-2019

День місцевого самоврядування

У гімназії День місцевого самоврядування – це подія, пов’язана з настроєм свята, адже в цей день практично немає традиційних уроків, ніхто не проводить контрольних та самостійних! Гімназія відчиняє двері гостям, які готують нетрадиційні, цікаві, пізнавальні, креативні уроки, майстер класи, круглі столи, віртуальні подорожі.

Першокласники виготовляли топіарій ялинки разом із Динис Валерією, мамою Марка, розписували новорічні іграшки, які підготували Борисенко Катерина, мама Марії, та Авіла Морено Світлана, мама Давида. Учні 2-а знайомилися з фінансами разом із Т.Мединською , а Т.Жабко провела дітям майстер-клас з пошиву новорічних іграшок. Зі спортом у житті дітей і дорослих учнів 2-б познайомила Г. Гузєва, а Л.Пилипенко провела пізнавальний урок «Алгоритми. Рутинки».

З професією митника учнів 3 класу познайомила О. Пономарьова-Мороз , мама Марії. О. Хоролець, мама Софії, допомогла з проектом «Предславинський абстракціонізм», О. Конопська, мама Сєви, провела майстер-клас з виготовлення новорічної свічки.

Учні 4 класу виготовляли ялинкові прикраси з Н. Умрихіною. Із символами 2020 року дітей знайомила Т. Біль, а секретами імені поділилася Л. Демченко. О. Горбенко провела майстер-клас «Петриківський розпис». А з Ю. Нізолою діти подорожували світовими океанами.

П’ятикласники виготовляли сувеніри до Дня святого Миколая, мама Алли Самойленко Тетяна Михайлівна провела майстер-клас по виготовленню виробів hand-made. Правовий лекторій був проведений мамою Долгополова Євгена Наталією Василівною.

Учні 6 класу виготовляли новорічні магнітики з Головко А.А., ялинкові прикраси з Умрихіною Н.І. Федорчук О.В. провів правовий лекторій на тему «Жити без наркотиків». Каліущенко І.М. знайомила шестикласників із галузями права та провела вікторину «Юний правознавець». Цікавим був урок про школу юних залізничників., проведений представниками Укрзалізниці.

Практичне заняття з наданння першої домедичної допомоги з учнями 7 класу провів співробітник Червоного Хреста Іван Павлишин.

Майстер-клас із виготовлення ялинок учням 8 класу провела Корж Ірина, мама Дарини. А окремо для хлопців та дівчат був проведений медичний лекторій на тему «Розмови про «ЦЕ»…».

Правовий лекторій у 9 класі провели Бірковська О.Л., прокурор відділу ювенальної юстиції, та Багаліка С.С., інспектор патрульної поліції. Медичний лекторій – Гамачек М.В., лікар-терапевт, мама Ященко Анастасії.

Для дівчат 10 класу був проведений медичний лекторій Богопольською Ю.В., лікарем-гінекологом.

06-12-2019

UA: Суспільне мовлення, 29 жовтня 2019 року

Бути відсутніми на першому уроці, та ще й з такої поважної причини вдалося ученицям 11 класу Горб Марії та Герасимовій Катерині разом з їх класним керівником Самчук В.С. Вони були гостями прямого ефіру «Київського ранку» UA: Суспільного мовлення. Тема зустрічі – досить актуальна: чи існує булінг у київських школах та які шляхи його подолання. Говорили щиро й відверто, відповідали на різноманітні питання ведучих, ділилися власним досвідом та враженнями від проведених заходів у рамках тижня «Школа без булінгу. Сім’я без насильства 365». Познайомили ведучих із проектом з біології «Неймовірні історії родини».

05-12-2019

АРТ-ЧЕТВЕР 5 грудня 2019

Дано відлік старту зимового марафону колективного живопису «Предславинський абстракціонізм». Умови: пінокартон, акрилова фарба, ідея, колективне втілення та гарний настрій. Творча допомога та участь батьків вітається. Чекаємо на шедеври до 11 грудня 2019 року.

Участь усіх учнів гімназії у зимовому марафоні колективного живопису є частиною антибулінгової програми гімназії.

АРТ-БЮРО «Предславинське»

Перший шедевр зимового марафону від 2-а класу

Учні 2-а разом із своєю вчителькою Анною Супрун перші створили колективне полотно «Предславинський абстракціонізм», виконавши всі умови. Працювали творчо, креативно, використовували різні техніки. Емоції та настрій під час творчого процесу перевершив усі сподівання.

Але при детальному огляді створене полотно дуже нагадало роботи відомого абстракціоніста Джексона Поллока. Пропонуємо порівняти. Ми вражені.

05-12-2019

Конкурс малюнків у 4 класі

В рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у 4 класі був проведений конкурс дитячого малюнка «Світ без насильства очима дітей». Хлопчики й дівчатка на папері спробували передати власне бачення проблеми, втілити в художніх образах, як виглядає ображена чи принижена дитина та обговорювали, як запобігти цьому явищу в дитячому світі. Завершили обговорення своєрідним поєднанням у коло дружби.

04-12-2019

Текстильний живопис Ольги Дідківської

У середу, 4 грудня 2019 року у великій залі Предславинської гімназії № 56 було урочисто відкрито виставку текстилю та живопису майстрині Національної спілки художників України Ольги Дідківської. Великі масштабні гобелени прикрасили стіни гімназії та викликали мистецьке захоплення у вчителів та учнів. Народна майстриня розповіла про те, що надихає її на творчість та додає наснаги.

Українська природа, жіночі образи, символізм є предметом мистецького дослідження Ольги Дідківської. Цікаві запитання та особисті емоційні враження звучали від учнів гімназії. Виставка живопису запрошує у таємничий світ відтінків, кольорів, пензлів та емоцій.