ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


28-11-2019

«Кайдашева сім’я» у Національному академічному драматичному театрі ім. І. Франка

Учні 10 класу долучилися до театрального мистецтва, переглянувши на сцені виставу за повістю І. Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я». Це одна з найкращих вистав театру. Тут і побутовий гумор, і соковита мова, і, звісно, чудовий акторський склад. Зірка вистави – Наталя Сумська в ролі Кайдашихи. Омелька зіграв Володимир Коляда. Колоритні трагікомічні сварки викликають у глядачів сміх крізь сльози. Вистава минула на одному подиху, не залишивши жодного байдужим.

Діти поділилися своїми враженнями:
«Дуже яскраві образи! Прониклива гра акторів підкреслює своєрідність кожного персонажа. Колоритні костюми відповідають епосі.»
Маргарита Хініч
«Неймовірно вразила гра акторів, а саме Кайдашихи (Наталя Сумська) та Мотрі (Христина Федорак). Також музичний супровід був чудесним, а локації просто неперевершеними!»
Соломія Скнар
«Це було неперевершено! Акторська гра заворожувала від початку до кінця вистави. Похід у театр – один із найкращих способів провести вечір»
Андрій Горлушко

27-11-2019

Пізнаємо світ мистецтва

Національний музей українського народного декоративного мистецтва — один із найбільших художніх музеїв України. Учні 4 класу оглянули його експозиції на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. Діти були вражені яскравістю образів старовинних гобеленів, чарівністю вишитих рушників, історією українського костюма.

26-11-2019

Зустріч із народним депутатом України Анною Пуртовою.

25 листопада 2019 року відбулася зустріч освітян Печерського району з народним депутатом України Анною Пуртовою. Коло питань, які обговорювалися, стосувалися проекту Закону України «Про повну загальну середню освіту» (реєстр.№ 0901).

В обговореннях та пропозиціях взяли участь заступники директора гімназії № 56 Руслана Рудковська, Ірина Горлушко, Катерина Обараз.

25-11-2019

Учні гімназії – переможці Чемпіонату м. Києва з карате У суботу, 23 листопада, відбувся Чемпіонат м. Києва з карате кіокушинкай куміте.
Учні нашої гімназії посіли призові місця:
І місце:
Шпара Ростислав, 8 клас
Педченко Максим, 7 клас
Козирєв Данило, 5 клас
Тимків Тереза, 2 -а
Корж Дмитро,
ІІ місце:
Нізола Володимир, 4 клас
Боровик Агата, 5 клас

22-11-2019

Вшанування Героїв.

Гідність і свобода - важливі поняття для українців. Учні 9 класу Предславинської гімназії відвідали Алею Героїв Небесної Сотні та вшанували патріотизм та мужність громадян, які віддали своє життя, захищаючи європейський вибір України.

22-11-2019

Відкриваємо багатий і різноманітний світ мистецтва

Учні 11 класу продовжили своє знайомство зі світовим мистецтвом, відвідавши зали Національного музею мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків. Вони мали змогу виявити самобутність кількох культурних регіонів світу. Зараз у музеї експонуються кілька виставкових проєктів. Це виставка китайського мистецтва "Тріумфи і свята" і міні експозиція в рамках ювілейного року Рембрандта.

20-11-2019

Підручник – твій вірний друг і порадник!

Навчити школярів любити книгу, піклуватися про неї – завдання всіх педагогів та бібліотекаря школи. Виховання бережливого ставлення до книги - це, насамперед, формування особистості. З метою відповідального та дбайливого ставлення до навчальної літератури, поваги до праці людей, які її створюють, протягом тижня в гімназії проходив рейд із перевірки стану шкільних підручників. Були перевірені підручники в 2, 3, 4, 5 та 6 класах. Було з’ясовано, що в основному підручники в належному стані, та деякі учні мають не обгорнуті книги. Тому учням, які отримали зауваження, потрібно терміново усунути недоліки та надати підручники для перевірки.

20-11-2019

Гімназисти – на змаганнях з карате кіокушин ката

Переможцями Чемпіонату м. Києва з карате кіокушин ката, що проходив 16 листопада, стали учні гімназії:
І місце:
Петровська Аліна, 8 клас
Козирєв Данило, 5 клас
Педченко Максим, 7 клас
Боровик Агата, 5 клас
ІІ місце:
Шпара Ростислав, 8 клас

19-11-2019

Твій друг - дорожній рух!

З 11 по 17 листопада в гімназії проходив другий етап Тижня безпеки дорожнього руху, протягом якого був проведений ряд заходів з метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, а також конкурс малюнків «Безпека на дорозі – безпека життя

19-11-2019

В гостях у Михайла Булгакова

Музей Булгакова – місце, насичене атмосферою творчості, наповнене таємницями та загадками. Тут жив великий письменник, а зараз може побувати кожен.

Відвідали літературно-меморіальний музей і учні 11 класу. Учні дізналися, що в цьому будинку зростав майбутній письменник, тут «оселив» героїв свого роману «Біла гвардія». Саме тут історії сім’ї Булгакових і персонажів його книг тісно переплетені. Після відвідування музею дійсно можна повірити в містику.

18-11-2019

«Cool Games»

12, 13 та 14 листопада був проведений районний етап всеукраїнського спортивно-масового заходу серед школярів «Cool Games», метою якого є популяризація здорового способу життя, впровадження інноваційних підходів до проведення уроків фізкультури та збільшення рухової активності учнів. У змаганнях брали участь три збірні команди різних вікових дивізіонів. Кожна командна зустріч складалася з трьох естафет. Перемога зараховувалася тій команді, яка перемогла в двох естафетах. За результатами змагань команда нашої гімназії третього вікового дивізіону посіла перше місце, а другого -2 місце. Вітаємо переможців!

18-11-2019

Вітаємо переможців!

16-17 листопада 2019 року в Києві відбувся чемпіонат України з карате. Свою майстерність у цьому олімпійському виді спорту продемонстрували учні нашої гімназії. Тож вітаємо з перемогою!

І місце:
Боровик Агата, 5 клас
Козирєв Данило, 5 клас
Педченко Максим, 7 клас
Петровська Аліна, 8 клас

ІІ місце: Шпара Ростислав, 8 клас

14-11-2019

Уроки пожежної безпеки для школярів

Сьогодні до учнів початкових класів завітав гість – Таратухін В.А., волонтер Добровільного пожежного товариства України. Він прийшов не з пустими руками, а приніс подарунки для найуважніших і найактивніших слухачів! Діти переглянули мультфільми про пожежну безпеку та правила поведінки у разі виникнення небезпеки, пов’язаної з вогнем, наперебій відповідали на питання, розгадували загадки і отримали призи.

14-11-2019

Майбутній захисник України

Вітаємо Богопольського Володимира, учня 10 класу, який посів ІІІ місце у стрілецьких змаганнях допризивної молоді Печерського району та з нагоди святкування Дня захисника України!

12-11-2019

08-11-2019

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

Щорічно учні та вчителі гімназії долучаються до написання радіодиктанту, що традиційно звучить на Українському радіо до Дня української писемності та мови, який святкують 9 листопада. Текст читав Олександр Авраменко, відомий мовознавець та автор підручників і посібників з мови й літератури. Цьогоріч до тексту були введені кілька елементів на перевірку нової редакції чинного правопису. Та наші учні, маючи змогу перевірити текст диктанту через 15 хвилин після його написання, переконались у власній грамотності. Адже помилок виявилося не так і багато!

07-11-2019

2-а - в редакції журналу «Пізнайко»

Учні 2-А класу відвідали редакцію дитячого журналу «Пізнайко». Під час екскурсії діти на власні очі побачили процес виготовлення журналу та ознайомилися з такими професіями, як головний редактор, художник, письменник, дизайнер, друкар тощо.

Кожен учень класу виконував якусь свою професійну роль. В результаті такої веселої та повчальної гри школярі отримали виготовлений своїми руками спеціальний випуск журналу «Пізнайко», який залишився їм на згадку.

06-11-2019

День відкритих дверей у КНУКіМ

Київський національний університет культури і мистецтв відчинив двері для наших одинадцятикласників. Учні відвідали мультимедійні аудиторії, новітні науково-практичні й творчі лабораторії різних факультетів, поспілкувалися з викладачами, студентами та особисто з ректором Михайлом Поплавським. Дізналися про змістовне навчання та цікаве дозвілля студентів.

06-11-2019

«Чаклунка: Повелителька темряви»

Хто з нас не вірив у казки? Яка дівчинка не уявляла себе чарівною принцесою, а хлопчик – славним лицарем чи принцом? Прем’єра осені – фільм «Чаклунка: Повелителька темряви» зацікавив своєю казковістю учнів 6 класу, які переглянули його, відвідавши кінотеатр. Діти отримали велике задоволення від зустрічі з персонажами, вже знайомими по першому фільму, що вийшов на широкі екрани ще в 2014 році.

04-11-2019

Екскурсія мальовничою Івано-Франківщиною

Що може бути цікавіше, ніж прогулянка чудовим містом, у якому особлива атмосфера, наповнена справжніх колоритів Західної України. Найяскравіші традиції, традиційні страви та незліченне багатство Івано-Франківська відкрилися учням 11 та 10 класів під час екскурсії на осінніх канікулах. Діти прогулялися вулицями міста, сфотографувалися на фоні металевих скульптур, що створюють щорічно під час Свята Ковалів. Також побували в Музеї писанкового розпису в Коломиї, пройшлися Стежкою Довбуша, помилувалися водоспадом Гук, відвідали перлину Карпат Яремче. Враження від поїздки незабутні.

04-11-2019

Чудова пора осінніх канікул

Канікули – час для відпочинку від уроків та домашніх завдань. Це розваги, прогулянки, зустрічі з друзями. Протягом кількох днів можна запланувати безліч цікавих заходів та присвятити певний час для творчості, саморозвитку. Учні нашої гімназії звикли цікаво проводити дні канікул. Першокласники займалися творчістю: декорували класне приміщення осінніми поробками та влаштували власний пальчиковий театр. Учні 2-х класів спостерігали за змінами в природі, виконували аплікації з осінніх листочків. Для учнів 4 класу мамою Біль Дани Тетяною Андріївною був проведений майстер-клас «Осінній віночок», діти створювали його власноруч. П’ятикласники відвідали Національний музей Тараса Шевченка, дізналися про життя відомого поета й мислителя. Учні 8 класу побували в Національному комплексі «Експоцентр України», переглянули експонати під мікроскопом.