ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


26-04-2019

Унікальний мистецько-освітній проект елементів інтегрованого уроку «Геометрія собору. Вітраж» Ідея, розробка та реалізація - вчитель історії Р.Рудковська, вчитель математики В.Самчук (долучаємося до інформаційної підтримки відновлення Собору Нотр Дам де Парі)

25-04-2019

Тематична екскурсія в Природничий музей.
5 клас. Класний керівник Куник Ю.І. та вчитель історії Ярина О.М.

24-04-2019

Предславинська гімназія та АРТ/БЮРО «Предславинське» в рамках предметного тижня історії, художньої культури та мистецтва представляє …

24-04-2019

Великодні традиції в гімназії

Нині прийнято вважати, що писанка – Великодня традиція. Насправді у народі їх писали майже півроку, з різними символами. Великдень вважається найважливішим днем у календарі, тому у писанках закодовували молитви за свій рід – для захисту домівки, здоров’я рідних, на добрий урожай і достаток. У 3 класі мама Біль Дани Тетяна Андріївна провела майстер-клас по виготовленню писанок. Діти з великим задоволенням училися розписувати власні писанки, готували подарунки для близьких.

Учні гімназії також долучилися до акції «Миротворча писанка», присвяченої Великодню, та передали писанки для воїнів Операції Об’єднаних сил.

24-04-2019

Зустріч із інструкторами ювенальної превенції

Для учнів 6 та 8 класів гімназії була проведена зустріч із інструкторами ювенальної превенції Печерського району Мельник О.О. та Придатко Ю.С. на тему «Булінг та відповідальність за нього». Протягом бесіди учні мали можливість задати питання та отримали багато інформації для роздумів.

23-04-2019

За матеріалами уроку мистецтва у 10 класі «Нешароварна Україна» захист 3-х арт-досліджень …

23-04-2019

Мистецько-обрядова інсталяція
«SACRA TERRA УКРАЇНА»

Екскурсію для учнів 2 класу проводять учениці 10 класу Сафонова Марія та Глузд Дар’я

22-04-2019

Предметний тиждень

22-04-2019

«Нас зібрала одна природа»

Напередодні Дня довкілля, 19 квітня, в гімназії пройшов екологічний марафон «Нас зібрала одна природа», який підготували учні 6 класу разом із класним керівником Костюк І.В. Він складався з п’яти кіл з хитромудрими запитаннями та загадками, які відгадували члени двох команд. Оцінювали відповіді учасників «інспектори екологічних наук» - представники 7 класу, які були присутні на марафоні.

В рамках проведення Дня довкілля учні гімназії провели акцію «Зелений паросток майбутнього» - на пришкільній території було висаджено кущі спіреї.

18-04-2019

Прибирати і бути соціально-активним – це круто!

Сьогодні учнівська рада гімназії у переддень Дня довкілля вирішила долучитися до флешмобу «Україна без сміття». Спочатку сфотографували брудну місцевість, а потім узялися за прибирання сміття. Прибирали територію в межах мікрорайону гімназії, бо ми – за чисте довкілля!

18-04-2019

Національний музей історії України у Другій світовій війні

18.04. учні 10 класу відвідали Національний музей історії України у Другій світовій війні, переглянули експозицію «Дорога війни», що об’єднує всі зали музею і пов’язує їх тематично та хронологічно. Вкотре переконались, що український вимір Другої світової війни акцентовано не випадково, адже саме тут упродовж 35 місяців велись активні бойові дії. Матеріали, з якими учні ознайомилися, через особисті людські долі розповідають трагічну та героїчну історію України.

17-04-2019

Як уберегти себе від необдуманих кроків та запобігти наслідкам

З метою профілактики правопорушень у підлітковому середовищі, попередження булінгу в учнівському колективі в 6 класі гімназії відбулася зустріч із начальником сектору ювенальної превенції Печерського районного управління поліції ГУ Національної поліції у м. Києві С.О. Ващенком. Він розповів, як уберегти себе від необдуманих кроків та запобігти наслідкам, які можуть спричинити за собою вчинені правопорушення. У дітей була можливість отримати відповіді на питання, які їх найбільше турбували.

17-04-2019

Екскурсія до музею Київського національного університету імені Тараса Шевченка

16 квітня учні 10 класу мали можливість відвідати музей Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Десятикласники дізналися про історію заснування університету, видатних науковців, що працювали в стінах вищого навчального закладу, мали можливість побачити колекції рідкісних експонатів.

17-04-2019

Екскурсія в Музей НТКУ

Учні 3 класу гімназії ознайомилися з історією українського телебачення, побувавши в Музеї НТКУ, оглянули експозицію, яка налічує понад 800 експонатів, серед яких – унікальні раритети: кіно- й телевізійні камери, якими знімали перші передачі, радіоприймачі довоєнних часів. Дітям було цікаво почути історію дитячого мовлення, побачити макети декорацій до телепередач. У Червоній залі ознайомилися з першими кроками українського телебачення та оглянути колекції кінокамер, фотоапаратів і мікрофонів.

16-04-2019

Роздуми учнів Предславинської гімназії № 56 щодо подій у Парижі. Трагедія Нотр-Дам де Парі

Глузд Дар’я, 10 клас
… це просто невимовний біль для всіх французів і не тільки. Епоха двох віків, історія тисячоліть згоріла за один день. Споруда, яка скріплювала безліч народу, яка стала символом для багатьох, перенесла страшенну трагедію і люди разом з нею. Я сподіваюсь, що ми зможемо об’єднатися для відновлення цього великого серця, адже частина його є в кожного з нас.

Заярна Олександра, 10 клас
...Нотр-Дам є знаковим символом людської віри у всьому світі . Безліч людей відвідували Париж, щоб побачити собор на свої очі.

Сафонова Марія, 10 клас
… з цією пожежею у Notr dam de Pari ніби розбилось серце Парижу, Франції… Європи…

Туршуков Григорій, 10 клас
…для багатьох людей з цього світу ця подія стала справжньою трагедією . Пам’ятка світової архітектури, що почала будуватися ще в ХІ ст. майже зруйнована.

16-04-2019

У дитячій бібліотеці

Національна бібліотека України для дітей, головна дитяча книгозбірня України, привітно зустріла наших третьокласників. Учні побували в національному книгосховищі дитячої літератури, науковому, консультаційному та інформаційному центрі. Це справжній храм книги, що справив на відвідувачів незабутнє враження, адже діти побачили не лише читальні зали, а й кімнату казок, відеосалон, кімнати для прослуховування музики.

11-04-2019

Предславинська гімназія №56 - у мистецько-освітніх проектах

Завітайте на Uartist

04-04-2019

АРТ-БЮРО «ПРЕДСЛАВИНСЬКЕ» у освітньому проекті НКММК “Мистецький Арсенал“

4 квітня 2019 року Предславинська гімназія № 56 зустрічала учасниць останнього етапу освітнього проекту НКММК “Мистецький Арсенал“ “Від враження до розуміння”. Мета зустрічі – поділитись знаннями про сучасні культурні процеси та спільно створити нові інструменти, які стануть у нагоді вчителю для реалізації творчих ідей. Медіатор майстер-класу – Руслана Рудковська, вчитель історії, художньої культури, практичний психолог. Зустріч проходила у Арт-бюро «Предславинське»- мистецько-освітньому просторі гімназії, яке створене і успішно працює 5 років.

Арт-бюро «Предславинське» у програмі “Від враження до розуміння” – це початок створення комунікаційного простору для взаємодії та обміну досвідом, який зацікавить широке коло фахівців у сфері освіти та науки, культури та музейної справи, представників соціальної сфери, громадських організацій та ініціатив

04-04-2019

Екскурсія у Верховну Раду України

Учні 10 класу перевірили та закріпили свої знання політичної системи та діяльності органів державної влади нашої держави, відвідавши єдиний орган законодавчої влади України – Верховну Раду. Протягом екскурсії їх ознайомили з історією проектування та будівництва будинку Парламенту. Десятикласники відвідали сесійну залу, де ознайомилися із законодавчим процесом, що відбувається в стінах Верховної Ради. Екскурсія залишила незабутні враження.

03-04-2019

Музи Тараса Шевченка

Під час екскурсії «Музи Тараса Шевченка» учні 9 класу змогли дізнатися про жінок у житті Кобзаря, які надихали великого поета та дарували йому любов. Всі Шевченкові музи – Оксана Коваленко, княжна Варвара Рєпніна, Ганна Закревська, княгиня Кейкуатова, Катерина Піунова, Марія Максимович та ін. – увічнені в образах, створених геніальним поетом і художником Тарасом Шевченком. Екскурсія справила незабутні враження, адже про кохання великого Кобзаря не пишуть у підручниках!

02-04-2019

Екскурсія Закарпаттям

Пам’ятки Закарпаття нікого не лишають байдужими! В цьому змогли переконатись учні 10 та 9 класів, відвідавши на весняних канікулах місця, де панує дух минулого. Емоцій вистачить якщо не на все життя, то дуже надовго. Це замки, овіяні легендами і укутані містичними історіями, вулична бруківка, смачна їжа. Екскурсія Ужгородом  ознайомила з історією міста, діти побачили різні архітектурні стилі та справжні архітектурні дива. Побували в Ужгородському національному університеті, поспілкувалися з деканом факультету іноземної філології Михайлом Рошком. Відвідали Ужгородський замок, який посів ІІ місце в конкурсі «7 чудес Закарпаття», Закарпатський обласний художній музей ім. Йосипа Бокшая. Першим серед чудес Закарпаття є Мукачівський замок «Паланок» - один із найцінніших історичних і воєнно-архітектурних пам’яток ХІV-XVІІ ст. А Невицький замок, напівзруйнований, розташований у вузькій долині річки Уж, справив найбільше враження своїми легендами. Кажуть, його назва пов’язана з тим, що він повинен був захищати «невіст» міста, тобто місцевих дівчат. А ще одна легенда говорить, що тут жила Погана Діва, яка знущалася над власними підлеглими. Про це розповів учням екскурсовод Славік Роман Володимирович, заступник декана географічного факультету, що супроводжував групу протягом всієї екскурсії. Він також розказав історію Замку Сент Міклоша, пов’язану з легендарною Ілоною Зріні. І завершенням подорожі Закарпаттям став Палац Шенборна, австрійського графа, та прогулянка парком.