ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


29-03-2018

29-03-2018

Інформація щодо прийому дітей до 1 класу

29-03-2018

Наша гордість - Горбунова Валерія, переможець ІІІ (міського) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізичної культури!

17 березня 2018 року в школі №292 Деснянського району відбувся ІІІ (міський) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізичної культури для учнів 11-х класів. У практичному турі учні виконували завдання з таких видів спорту: легка атлетика, гімнастика, баскетбол, туризм. Горбунова Валерія, учениця 11 класу гімназії, посіла перше місце!!! Вітаємо переможця!

29-03-2018

Тиждень класного керівника 3 класу

У 3 класі гімназії пройшов «Тиждень друзів природи». Протягом тижня відбулась презентація проектів, присвячених вивченню флори і фауни рідної Батьківщини, «Досліджуємо природу рідного краю», «Природа в поезії Т.Г. Шевченка». Діти займалися дослідницькою діяльністю, вивчали матеріали з різних джерел та готували власні презентації міні проектів. Кожен учень творчо підійшов до виконання завдань.

Цікавою була презентація проекту, присвяченого вивченню поезії великого Кобзаря. Третьокласники заглибилися в сторінки біографії Шевченка, вчились аналізувати його вірші.

Під час екскурсії в Національний ботанічний сад ім. М. Гришка діти мали змогу милуватись азаліями та камеліями, які розквітли в оранжереї ніжно-рожевими, бузковими, фіолетовими з барвистими оторочками кольорами

28-03-2018

Заходи у рамках Тижня класного керівника 2 класу

Дитячий світ яскравий і неповторний! У цьому можна було переконатися, відвідавши виставку поробок із вторинної сировини, яку створили власними руками учні 2 класу під час майстер-класу, проведеного Біль Т.А. Це були справжні витвори мистецтва. Які потішні совенята в руках кожної дитини! Сподіваємося, що ця виставка примусить дітей замислитися над питаннями чистоти та збереження навколишнього середовища.

Справжнім святом весни й краси виявився конкурс «Дівчинка-весна». Бажання проявити свій талант завжди підтримується. Важливо їх вчасно виявити. Дівчатка показували свої таланти, захоплення, улюблені справи. Кожна створила свій незабутній весняний образ, який і продемонструвала глядачам. Всі гості, присутні на святі, та учасниці конкурсу отримали величезне задоволення.

27-03-2018

Тиждень класного керівника 7 класу

В рамках проведення Тижня класного керівника 7 класу в гімназії відбулося спортивне свято «Олімпійські надії» - змагання з волейболу між учнями 6 і 7 класів.

Руденко Н.В., мама учениці 7 класу Руденко Вікторії, провела психологічний тренінг «Правду видно завжди». Діти вчилися знаходити спільну мову з батьками і вчителями, отримали можливість порозумітися між собою, ? правильно розв'язувати ті моральні проблеми, що поставить перед ними життя. Соціально-психологічний тренінг?був спрямований на розвиток моральної самосвідомості підлітків.

Був проведений правовий батьківський лекторій «Права дитини і громадянина», на якому розв’язувались юридичні та історично-правові задачі, піднімались питання відповідальності за свої вчинки.

Під час екскурсії на один із найбільших хлібозаводів «Кулиничі» діти побачили весь процес виробництва хлібо-булочних виробів та спробували себе в ролі кулінарів, випікаючи слойки власноруч

23-03-2018

Конкурс дитячого малюнка "Охорона праці" очима дітей

Вітаємо переможців VII Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей», який проходив з метою привернення уваги молоді до існуючих проблем у сфері охорони праці, формування превентивної культури охорони праці, активізації творчого потенціалу дітей і молоді, сприяння розвитку дитячої творчості!

Приліпка Ілля, 2 клас
Нагорна Ангеліна, 2 клас
Хініч Маргарита, 8 клас

23-03-2018

"FLASHBACK. Українське медіа-мистецтво 1990-х."

Учні 11 класу гімназії відвідали виставку “FLASHBACK. Українське медіа-мистецтво 1990-х.”, у Мистецькому арсеналі, яка ??продовжує серію виставок, присвячених іменам, явищам, школам та періодам сучасного українського мистецтва та досліджує український медіа-арт 1990-х. років.?На виставці були представлені більше 100 відео-робіт 60 художників та художниць

22-03-2018

Екскурсія на хлібозавод "Кулиничі"

Хліб – символ домашнього затишку і родинного тепла. В цьому змогли переконатись учні 8 та 11 класів, перебуваючи на одному з найбільших хлібозаводів в центральному регіоні України – «Кулиничі». Учні побачили весь процес виробництва хлібо-булочних виробів від замішування тіста до випікання батонів, пройшли майстер-клас із приготування тістечок, які змогли скуштувати, та отримали смачний подарунок

20-03-2018

ГОРДІСТЬ ГІМНАЗІЇ

ЖДАНОВИЧ МАРИНА, учениця 8 класу
Кандидат у майстри спорту України з фігурного катання


16-03-2018

Із життя учнів 9 класу

В рамках тижня української мови та літератури учні 9 класу з великим задоволенням взяли участь у демонстрації одягання українського вбрання, яке підготувала для них лектор Національного музею українського народного декоративного мистецтва пані Ірина. Учням була запропонована велика кількість фразеологізмів, пов’язаних із українськими народними традиціями.

За сприяння батьківського комітету 9 класу, була організована екскурсія в Національну спілку письменників України, де учні зустрілися з письменницею Марією Морозенко, лауреатом Премії ім. Лесі Українки у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» за повісті «Іван Сірко – великий характерник. Іван Сірко – славетний кошовий» та «Я закохалася».

15-03-2018

Районні змагання з волейболу

Команда нашої гімназії взяла участь у змаганнях з волейболу, які проводилися з метою популяризації волейболу, залучення учнів до активних занять фізичними вправами та здорового способу життя

14-03-2018

Тропіки під Києвом

Учні 8, 9 та 11 класів гімназії побували в так званому тропічному лісі, що знаходиться недалеко від Києва, на банановій фермі А.В. Патія, де ростуть банани, ананаси, лимони, мандарини, інжир та інші екзотичні дерева. Діти дізналися багато цікавого про можливості їх вирощування у власних квартирах. А банани, виведені українськими селекціонерами, досягають всього 2-2,5 метри й дають плоди в домашніх умовах

14-03-2018

Зустріч з Нікітіною А.П., маркетологом видавництва "Наш формат"

В рамках проведення Тижня класного керівника у 2 класі відбувся урок-зустріч з Нікітіною А.П., мамою Дар’ї, яка розповіла учням про роль книги в житті людини та історію її виникнення. Діти отримали цікаву інформацію про першу книгу, перші бібліотеки та їх роботу в наш час

13-03-2018

Юні спортсмени вибороли перемогу!

Команда учнів 5-8 класів гімназії перемогла у фінальних змаганнях серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів району «Олімпійське лелеченя», які спрямовано на виховання у дітей гуманістичних цінностей олімпійського руху – дружби, взаємоповаги, солідарності, благородства, формування в них навичок і культури здорового способу життя, залучення до активних занять фізичною культурою та спортом. Вітаємо переможців!

12-03-2018

Я навіки збережу все, що серцю близьке

Учні 2 класу зустрілися з Яриною Скуратівською, яку всі знають і люблять не лише тому, що вона – популярна ведуча «Українського радіо». Ярина – донька відомого українського письменника, народознавця і видавця Василя Скуратівського. Ярина Василівна розповіла дітям про свого батька. Саме йому вона зобов’язана і своїми поглядами на життя, і своїм характером. Він стимулював її до навчання та самоосвіти. Другокласникам було цікаво переглянути фотографії з сімейного альбому Скуратівських

07-03-2018

«І знову починається весна»

Найкращими, найтеплішими сонячними словами вітали учні жінок у переддень гарного весняного дня – 8 березня. Нев’янучої краси, здоров’я міцного, вірного кохання, материнської радості й любові бажали всім жінкам – вчителям, однокласницям, подругам. Лунали пісні, вірші, гуморески, учні показували гумористичні сценки та кружляли в чарівному вальсі. А неочікуваним номером концертної програми став виступ хлопців 9 та 11 класу, які підготували чудову пісню про жінок

05-03-2018

Проект «Діти – дітям»

В рамках проекту «Діти – дітям» учні 11 класу провели віртуальну екскурсію з учнями 3 класу пам’ятними місцями Києва. Це були незабутні хвилини спілкування старших з молодшими, тому з таким захопленням третьокласники взяли участь у квесті, який підготували хлопці та дівчата 11 класу. Квест проходив не лише в кабінеті 3 класу, а й в коридорах гімназії. Діти виконували цікаві завдання та відповідали на запитання старшокласників. Усі отримали велике задоволення від спілкування один з одним.

02-03-2018

Тиждень класного керівника 11 класу

«Класний керівник – це нитка, яка зв’язує в одне ціле учнів, вчителів і батьків»,- під таким гаслом пройшов тиждень класного керівника 11 класу. Розпочався він правовим лекторієм на тему «Я – майбутній бізнесмен. Як не стати банкротом», який провів Донков Сергій, батько учениці 11 класу Марії.

Психолог гімназії Будьонний І.О. провів бесіду в круглому колі на тему «Образа: помста чи прощення».

Захоплюючими стали спортивні змагання між командами, до складу яких входили хлопці й дівчата з 5 і 11 класу. Діти змагались у спритності, швидкості та взаємодопомозі, коли потрібно було пройти із зав’язаними очима та покласти м’ячик у коло чи пробігти з ракеткою та швидко передати естафету наступному учаснику.

За сприяння батьківського комітету 11 класу, відбулась довгоочікувана екскурсія в Музей скарбів Національного банку України.

01-03-2018

Тиждень класного керівника 8 класу

Тиждень класного керівника 8 класу розпочався з майстер-класу з ейдетики дитячого клубу «Фішка». Діти отримали навички запам’ятовування великого об’єму інформації, навчилися відтворювати текст надзвичайно докладно, яскраво і детально.

Цікавим виявився і урок-лекція з демонструванням одягання «Українське вбрання у скарбниці народної творчості», який провела представник Національного музею українського народного декоративного мистецтва.

Психолог гімназії Будьонний І.О. провів тренінг «Психолого-фізіологічні особливості підліткового віку», під час якого учні мали змогу поспілкуватись про власні проблеми та обговорити можливості виходу з критичних ситуацій.

Надзвичайною була зустріч із Тимчасово повіреною у справах, першим секретарем посольства Чорногорії в Україні пані Іванною Булатовіч, мамою учениць 8 класу Леа та Міа. Діти здійснили віртуальну екскурсію до країни з прекрасною природою та багатою історією.