ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


31-01-2018

Екскурсія рідним містом

31 січня відбулась екскурсія 8 класу пам’ятними місцями Києва. Діти побували в Парку Слави, біля Вічного вогню, біля пам’ятника льотчику Івану Кожедубу. Відвідали меморіальний комплекс жертв голодомору. Пригадали легенди про заснування Києва та трьох братів-засновників. Екскурсія була захоплюючою, адже восьмикласники почули багато цікавого про історію і сучасність рідного міста

30-01-2018

Пам’яті героїв Крут

В рамках проведення заходів із вшанування пам’яті 100-річчя бою під Крутами учні 9 класу провели екскурсію до пам’ятного хреста на Аскольдовій могилі.

30-01-2018

Літературна композиція на тему: « Хто він, Василь Стус»

Василь Стус – один із найактивніших представників українського культурного руху шістдесятників, творчість якого характеризується ліричністю, мелодійністю, її основу становить усвідомлення внутрішньої свободи, готовність до боротьби за кращу долю народу і України. 80-тиріччя з дня народження поета відзначає Україна цього року. Учні 11 класу підготували урок пам’яті видатного поета рідкісного таланту, який обрав долю борця і був «голосом сумління у світі розхитаних і розмитих понять честі, правди, порядності»

25-01-2018

Тато, мама і я - спортивна сім’я!

У середу, 24 січня, в 4 класі гімназії відбулося спортивно-сімейне свято, змагання між родинами «Тато, мама, я – спортивна сім’я!», в якому взяло участь 11 команд. Учасники змагались у спритності, швидкості та вправності. Всі отримали грамоти та призи

21-01-2018

Відвідування хлібозаводу «Кулиничі»

У грудні відбулася захоплююча екскурсія учнів 1 класу по хлібозаводу, де діти змогли побачити весь процес виробництва хлібобулочних виробів від замішування тіста до упаковки, відвідали казкову кімнату, де їм показали цікавий фільм про історію хлібопечення, а також взяли участь у конкурсах із нагородженням найуважніших і найактивніших. Діти побували в ролі маленьких пекарів. Ну а на останок, кожен першокласник отримав смачний подарунок.

17-01-2018

У Митецькому Арсеналі на виставці:
«Бойчукізм. Проект «Великого стилю»

Учні 11 класу відвідали Мистецький Арсенал, де ознайомилися з проектом про мрійників, які хотіли змінити світ, реформаторів мистецтва, які відмовились від традиційного формату, про творців утопії, які самі стали її жертвами…На виставці представлено понад 300 живописних, графічних, мозаїчних творів Михайла та Тимофія Бойчуків, Василя Седляра, Івана Падалки, Софії Налепинської, Оксани Павленко, Антоніни Іванової, Миколи Рокицького, Сергія Колоса, Охріма Кравченка. Серед них – унікальний іконопис раннього Бойчука, періоду його навчання у Краківський академії красних мистецтв та його шедевр – так звана світська ікона «Двоє під деревом»

11-01-2018

Вивчаємо українські традиції

Напередодні Старого Нового року учні 2 класу відвідали Києво-Печерську лавру, де мали можливість ознайомитись із традиціями святкування Різдва та Нового року, Меланки та святого Василя. Дітям було надзвичайно цікаво зануритись у історію рідного народу та побачити старовинні народні інструменти, зібрані з усіх куточків України.