ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


27-11-2017

Жертвам голодомору присвячується

85 років тому мільйони синів і доньок України, мільйони невинних людей були без жалю винищені голодомором. Наш народ пережив катастрофу, яка могла зупинити життя всієї нації. Пам’яті жертв голодомору в гімназії пройшов захід, який підготували учні 9 класу. На вшанування світлої пам’яті загиблих була оголошена хвилина мовчання

23-11-2017

Шкільний офіцер поліції

У 5 та 6 класах гімназії відбулася зустріч учнів зі шкільним офіцером поліції Іриною Мар’янівною Баліцькою. Мова йшла про відповідальність неповнолітніх за свої вчинки, норми й правила поведінки в колективі. Ірина Мар’янівна навела приклади правопорушень, з якими вона стикається у своїй роботі.

22-11-2017

Екскурсія у Національний військово-історичний музей України

Учні 8 класу відвідали Національний військово-історичний музей України, відкрили для себе нові цікаві факти з історії зброї та військового спорядження, прапорництва та нагородної символіки. Також отримали теоретичні знання з історії вогнепальної зброї і практичні навички зі збирання-розбирання зразків сучасного озброєння Збройних Сил України протягом уроку «Захист Вітчизни»

21-11-2017

До Дня Гідності та Свободи

Серед низки заходів, проведених у гімназії до Дня гідності й свободи, учні 9 класу побували на місці подій Революції Гідності, вшанували загиблих покладанням квітів до пам’ятного знаку.

20-11-2017

Єдність поколінь

«Мій прадід-художник» - такою була тема виступу семирічної правнучки живописця й портретиста Олексія Архиповича Горбенка Мирослави у бібліотеці ім. В. Симоненка для дітей. Уважними слухачами були її однокласники, учні 2 класу гімназії. Мирослава з теплотою розповідала про життя і творчість свого прадіда, показувала матеріали з сімейного архіву.

20-11-2017

«Приходь та обирай»

Одинадцятикласники відвідали виставку «Освіта та кар’єра. Освіта за кордоном», яка проходила в Українському домі з 16 по 18 листопада 2017 року.

17-11-2017

Про шкільну форму

Згідно з наказом Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації №929 від 03.10.2017 р. до 01.12.2017 р. директорам загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва необхідно провести обговорення з органами самоврядування питання доцільності використання здобувачами освіти шкільної форми.

У Предславинській гімназії №56 04.10.2017 р. було проведено засідання учнівської ради, а 14.11.2017 р. відбулося засідання Ради гімназії та батьківського комітету, де обговорювались питання доцільності використання шкільної форми учнями гімназії.

З урахуванням пропозицій одноголосно були прийняті рішення учнівської ради (Протокол «№3 від 04.10.2017 р.), Ради гімназії та батьківського комітету (Протокол №2 від 14.11.2017 р.):

  • для учнів 1-8 класів гімназії - шкільна форма;
  • для учнів 9-11 класів гімназії – діловий стиль одягу.

16-11-2017

Медичний лекторій

У 7 класі гімназії був проведений батьківський медичний лекторій на тему: «Профілактика гострих респіраторних, інфекційних захворювань та менінгіту». Його підготувала Ходаківська Світлана Петрівна, доцент кафедри педіатрії Національного медичного університету ім. Богомольця, мама учнів 7 класу Орси Людмили та Віктора

15-11-2017

Рік Японії в Україні. Мистецький Арсенал
Виставка “Уявний путівник. Японія”

Учні гімназії відвідали виставку традиційного та сучасного японського мистецтва?“Уявний путівник. Японія” в Мистецькому арсеналі. На виставці представлені роботи сучасних японських художників та експонати з колекцій японського мистецтва українських державних музеїв Києва, Львова, Одеси, Дніпра, твори з бібліотек та приватних збірок.

Якщо є гори - горами милуюсь,
Якщо йде дощ – вслухаюсь в дощ.
І так весь рік.
Тому і вранці добре і ввечері усе гаразд.
Танеда Сантека

Обрана для виставки форма мандрівки виражена у різних відчуттях – зір,слух, дотик. Це концептуальна подорож залами, вісьмома «станціями», кожна з яких розкриває одне із обраних понять за допомогою традиційних і нових технологічних мистецтв, зображень, предметів, текстів,коментарів. Подорож поняттями Порожнеча, Острів, Сад, Форма, Бекемоно, До, Пори року та Мейшьо.

Серед квітів - сакура, серед людей - самурай

Весна – це квіти, літо – спів зозулі, яскравий місяць – осінь,
А зима – сліпучо-білий сніг і прохолода

10-11-2017

Нумо, хлопці!

У гімназії відбулися веселі змагання серед хлопців 8-11 класів. Шляхетність, мудрість і відвага – три основні риси, якими повинен володіти справжній чоловік: шляхетного не підкупиш, мудрого не обдуриш, мужнього не злякаєш. А наші юнаки дійсно розумні, веселі, кмітливі, сильні й будь-якої миті готові виправдати сподівання дівочих сердець. За результатами змагань перше місце посів Андрєєв Єгор, учень 11 класу. Савка Нікіта отримав грамоту за конкурс «Весела математика», Стригун Андрій був кращим у конкурсі «Козацька кмітливість», а Богач Микола виявився найкращим кухарем- господарем!

10-11-2017

Екскурсія-подорож мальовничими куточками Західної України
11 клас, осінні канікули.
Історичний Кам’янець-Подільський


Славетне місто Чернівці


Печера Трипільської культури «Вертеба»


Кришталева печера в селі Кривче Тернопільської області


Хотинська фортеця


Бакота - затоплена українська Атлантида

09-11-2017

Радіодиктант

Кожного року 9 листопада, в День української писемності й мови, проходить Всеукраїнський радіодиктант Національної єдності. Сам текст, згідно усталеної традиції, прочитав український лінгвіст, Доцент Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко. Цьогоріч автор обрав тему – Наші пісні. Учні та вчителі нашої гімназії також долучились до написання диктанту.

06-11-2017

НАША ГОРДІСТЬ
ШПАРА РОСТИСЛАВ, 6 клас