ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


27-10-2017

Екскурсія-квест «Вивчаємо Київ»

Скориставшись гарними, погожими, осінніми днями, учні 4 класу пройшли цікавим маршрутом – від Золотих воріт до Контрактової площі та Андріївського узвозу. Це був квест «12 бажань».

27-10-2017

Насолоджуємося спілкуванням із природою!

Напередодні осінніх канікул учні 8 класу здійснили екскурсію, яка запам’ятається надовго, адже їм випала можливість побачити умови проживання та тренування коней, які беруть участь у різноманітних змаганнях. Парк «Феофанія» вразив різноманітністю барв осені.

26-10-2017

Альма-матер із 400-літньою історією

Навчально-пізнавальну екскурсію у Національний університет «Києво-Могилянська академія» було проведено за ініціативи учителя історії Ярини О.М. та класного керівника 9 класу Шишкіної С.А. з метою профорієнтації, ознайомлення із університетом з 400-літньою історією, діяльністю визначних особистостей, які навчались чи працювали в закладі.

25-10-2017

Тато, мама, я – спортивна сім’я

Традиційним стало для гімназії проведення родинних заходів. З величезним захопленням учні й батьки 2 класу взяли участь у спортивному святі «Тато, мама, я – спортивна сім’я». Цікаво було спостерігати, як батьки й діти підтримували один одного, як уболівали глядачі і з яким задоволенням виступали самі учасники.

25-10-2017

Вивчаємо загадки Всесвіту!

Уже вкотре Київський планетарій гостинно відкрив двері для наших третьокласників, які на цей раз познайомились із  новими загадками Всесвіту.

24-10-2017

Екскурсія в Києво-Печерську лавру

Києво-Печерська лавра – справжнє диво, ?один із найбільших християнських центрів-святинь країни. Визначна пам'ятка історії та архітектури, вона притягує до себе не одне покоління, зачаровує своєю величчю і духовними скарбами. Учні 11 класу побували на території лаври не вперше, але кожного разу відкривають для себе щось нове, незбагненно таємниче, що несе заспокоєння, мир і злагоду.

24-10-2017

Екскурсія в парк Трипільської культури

Знайомство з праісторичним минулим нашого народу – це завжди цікаво, тому екскурсія учнів 6 класу маленьким та затишним парком Трипільської культури викликала таке захоплення. Трипільська цивілізація – одна з найстаріших у Європі. Сьогодні зібрана велика колекція кераміки, серед пам’ятників, розміщених в парку, - жіночі фігури, макет храму.

19-10-2017

Екскурсія в Музей космонавтики

За сприяння бабусі Горбенко Мирослави Тетяни Андріївни було організовано екскурсію для учнів 2 класу в Музей космонавтики. Діти мали можливість ознайомитися з історією створення музею, його фондами, з цікавістю переглядали експонати, розміщені в залах музею, уявляючи неосяжний Всесвіт

18-10-2017

Небезпека чатує всюди!

«Не залишайте дітей без нагляду дорослих!» - фільм з такою назвою переглянули учні початкових класів. Презентував його Таратухін Вадим Анатолійович, викладач учбового комбінату ДП України. Він провів пожежно- технічний мінімум для школярів, показав ще один фільм – «ДСНС України на сучасному етапі». Школярам подобаються такі уроки-бесіди, адже вони з величезним захопленням відгадують загадки і отримують призи! А хто не любить подарунки?

16-10-2017

Предславинська осінь у гімназії

Традиції святкування Предславинської осені в гімназії незмінні вже багато років. Це свято, яке проводиться напередодні 14 жовтня, викликає захоплення у молодших школярів і старшокласників, адже кожен може проявити свій талант у виготовленні виробів із природних матеріалів, на які багата осіння пора. Весь день у п’ятницю в залі гімназії працювала виставка учнівських робіт від 1 до 11 класу. Можна було спостерігати, з яким задоволенням усі присутні переглядали поробки, і діти, і батьки, й учителі. Тож дякуємо всім, хто долучився до підготовки свята! Вітаємо переможців!

І місце – 2 клас, класовод Дерев’янко С.П.
ІІ місце – 1, 3, 4 класи, класоводи Спасіченко Н.В., Галаган І.В., Коржевська І.І.
ІІІ місце – 5, 6, 8 класи, класні керівники Лисенко Т.В., Лазуткіна Т.М., Закорчевна О.С.

13-10-2017

День захисника Вітчизни

День захисника України — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року це державне свято. У п’ятницю, 13 жовтня, в усіх класах гімназії були проведені виховні години, присвячені цьому дню. Учні 9, 10 та 11 класів відвідали Національний військово-історичний музей України. Учні 5-6 класів зустрілись із учасником антитерористичної операції, бійцем-десантником, блогером, Валерієм Ананьєви. Модератором зустрічі був Дмитро Лазуткін, журналіст, ведучий програми «Чоловічий клуб» на ua:Перший.

06-10-2017

Екскурсія в Київський планетарій

Таємниче, далеке зоряне небо завжди притягувало до себе погляди і дітей, і дорослих. Воно символізує безкінечний Всесвіт, неозорі шляхи й незвідані далі. Тому з такою цікавістю учні одинадцятого класу  переглянули науковий фільм у Київському планетарії з такою ж назвою – «Зоряне небо».

04-10-2017

Кращі спортсмени гімназії

За підсумками минулорічних районних змагань «Олімпійське лелеченя», «Джура», спортивного орієнтування в гімназії відбулося нагородження переможців. Учні 2-11 класів отримали медалі та солодкі призи, які їм були вручені директором Діною Іллівною та вчителем фізкультури Юрієм Миколайовичем.

03-10-2017

Екскурсія  в Музей метрополітену

З метою профорієнтації, ознайомлення з історією будівництва та сьогодення, секретами Київського метрополітену, учні 10 класу переглянули експозицію, розміщену в музеї

02-10-2017

День Учителя

Ви присвятили нам життя, наші любі педагоги,
Ви нас ведете в майбуття через радощі й тривоги
Ви нам сердець своїх тепло віддаєте до краплини,
Ви в душах сієте добро, як зернини!

Зі святом Дня вчителя привітали гімназисти своїх наставників концертною програмою, яку розпочала сценка одинадцятикласників про мрію стати вчителем. «Я розумію, що це складно – опанувати знаннями з багатьох наук, щоб стати вчителем. Але я подолаю всі труднощі!» Це був екскурс в історію розвитку педагогічної науки. Діти співали пісні, показували запальні танці та познайомили глядачів із калейдоскопом учнівських думок.