ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


28-09-2017

Екскурсія в зоопарк

Парк щасливих тварин гостинно відкрив двері для наших другокласників, які мали можливість побачити на власні очі його жителів, поспостерігати за їх поведінкою, манерами спілкування та іграми. Для Зоопарку ХІІ Місяців є важливою метою побудувати місточок між людиною і тваринним світом, навчити підростаюче покоління бути відповідальним, відкрити нові знання для них, допомогти побачити силу тварин і водночас зрозуміти їх вразливість.

27-09-2017

Пам’ятники старого Печерська

У вівторок, 26 вересня, учні гімназії взяли участь у районній спортивно-краєзнавчій грі «Пам’ятники старого Печерська» з нагоди святкування Всесвітнього Дня туризму. На старті кожна команда отримала контрольну картку та мапу Печерського району з позначеними на ній об’єктами для відвідування. На зворотному боці мапи були надруковані запитання, що стосувались пам’ятників. Окрім відповіді на запитання, учасники команд повинні були проявити творчу уяву, зробивши креативні фотографії біля пам’ятників. Тож чекаємо на результати і сподіваємось на перемогу!

21-09-2017

Екскурсія в Музей гетьманства

Справжнім екскурсом в історію України виявилось відвідування учнів 6 класу Музею гетьманства, який було створено 1993 року. Діти познайомилися з експозицією, яка присвячена правдивому висвітленню проблем державотворення в Україні, розкриттю специфічної форми правління – Гетьманщини та її адміністрації.

20-09-2017

«Пам‘ятаємо минуле заради майбутнього»
У музеї Другої Світової війни

Учні 11 класу гімназії відвідали Національний музей історії України в ІІ світовій війні, переглянули найбільше та найцінніше тематичне зібрання пам’яток воєнної історії України, що налічує у фондах музею близько 400 тис. предметів. Цей унікальний пласт історичних джерел складають артефакти періоду Другої світової війни, а також довоєнної та повоєнної доби. Одинадцятикласники мали можливість зрозуміти причини та наслідки планетарної катастрофи, відтворити в уяві війну в її проявах, трагедію і звитягу України та її народу в цих подіях, змалювати воєнні баталії та національно-визвольний рух на українських теренах.

19-09-2017

Екскурсія в Косий капонір

Учні 6 класу відвідали історико-архітектурний музей-пам’ятку середини ХІХ століття «Київська фортеця» та ознайомилися з музейною експозицією «Історія використання споруд Київської фортеці», що знаходиться у фортифікаційній споруді Косий капонір, який отримав свою назву через асиметричність, пов’язану з умовами місцевості. Діти мали змогу дізнатись багато цікавого про відомих ув’язнених, умови їх утримання та оглянути територію фортеці.

18-09-2017

Екскурсія в Державний музей авіації

Учні 8 класу з величезним задоволенням відвідали експозицію найбільшого історико-технічного Державного музею авіації України імені О.К. Антонова. Музей розмістився на території колишньої учбово-авіаційної бази (УАТБ) КІІЦА (нині НАУ), а приписані до неї літаки стали ядром його колекції. Втім, почавшись всього з 30 бортів, сьогодні Жуляни володіють експозицією вже в майже 70 літаків і вертольотів. Хлопці й дівчата мали змогу відчути себе пілотом у кабіні літака чи гелікоптера, на власні очі побачити військову техніку часів ІІ світової війни та сучасні лайнери.

15-09-2017

Юні інспектори руху – на варті!

Щороку у вересні команда юних інспекторів руху гімназії «Предславинська варта» розпочинає свою роботу зі знайомства з першокласниками, які вперше переступили поріг школи і не знають ще про розташування переходів та значення дорожніх знаків, які знаходяться біля гімназії. Тому обов’язково пояснюють малечі, як і в якому місці переходити дорогу. Агітбригада готує виступи перед початковою школою, щоб нагадати учням правила дорожнього руху, дорожні знаки та необхідність пам’ятати про свою безпеку. З величезним нетерпінням чекають учні старшокласників, із задоволенням беруть участь у вікторинах та відгадують загадки й ребуси.

Виступ агітбригади «Предславинська варта» у 1 класі

Виступ агітбригади «Предславинська варта» у 2 класі

Вивчаємо правила дорожнього руху разом.
Одинадцятикласники – третьокласникам:
«Безпека на дорозі – показник культури нації»

Виховна година у 5 класі «Будь обережним на дорозі»

Виховний захід у 6 класі
«Правила дорожнього руху - правила життя»

06-09-2017

ГОРДІСТЬ ГІМНАЗІЇ – ЧЕРНАТ ОЛЕГ, 6 клас

01-09-2017

Зі святом 1 вересня! З Днем знань!

Розквітають посмішки навколо,
Радісно луна веселий сміх.
Це моя найкраща школа
Зустрічає школярів своїх!

Дорогі діти, шановні батьки, учителі! Від щирого серця вітаємо вас із Днем знань, зі святом Першого дзвоника! Це чудове свято, яким ми розпочинаємо новий рік, єднає усі покоління жителів нашої країни! Це свято насамперед тих, хто вперше у житті переступає поріг школи. Тих, хто щоденно віддає учням свої знання та тепло сердець, навчає і виховує в дусі любові до України. Зі святом усіх! З початком нового навчального року!