ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


28-03-2017

Писанка – культурний символ України

Наближається найбільше православне свято – Великдень. У центрі столиці розпочнеться 7-й фестиваль писанок, арт-перфоманс, у якому візьмуть участь 585 художників. Увазі киян та гостей столиці представлять 374 величезні писанки-мальованки 90 см заввишки і 60 см в діаметрі. У фестивалі бере участь і родина Горбенків. Мирослава, яка навчається в 1 класі, розповіла про техніку розпису писанок-мальованок однокласникам.

27-03-2017

Екскурсія п’ятикласників на виставку «Музей новин»

Напередодні весняних канікул п’ятикласники відвідали Музей новин в Мистецькому Арсеналі. В одному з залів музею вони дізналися, яким чином люди стають героями новин, в іншому побачили унікальні експонати часів здобуття незалежності. В інтерактивній зоні – телестудії найсміливіші спробували себе в ролі ведучих.

24-03-2017

Музей новин

В Мистецькому Арсеналу була відкрита виставка «Музей новин», приурочена до 20-річчя програми ТСН, яку відвідали учні 10 класу. Учням розповіли, як створюються новини, як вони змінюють життя своїх героїв, вони мали змогу побачити внутрішню кухню виробництва новин. Кожен міг спробувати себе у ролі ведучого.

23-03-2017

Національний музей «Меморіал жертв Голодомору»

Учні 10 класу відвідали меморіальний комплекс, присвячений трагедії Голодомору 1932-1933 років в Україні. На початку алеї дітей зустріли скульптури янголів-охоронців душ померлих у лихоліття Голодомору, далі розташована площа «Жорна долі», в центрі якої – скульптура дівчинки «Гірка пам'ять дитинства», п’ять пшеничних колосків у її руках символізують сумнозвісний «Закон про п’ять колосків». Центральна частина меморіалу – Свіча пам’яті – символ незнищенності пам’яті українського народу про Голодомор. Інформація, з якою ознайомились учні, справила неабияке враження, адже стосувалася страшних сторінок історії України.

22-03-2017

Участь Предславинської гімназії № 56 у конкурсі-фестивалі «Діалог держав- партнерство в освіті»

21 березня відбувся районний етап конкурсу-фестивалю « Діалог держав- партнерство в освіті». Цього року ми спрямували свої погляди на висвітлення землі давньої історії та прекрасної з присмаком сонця мови, першої країни, що прийняла християнство у якості державної релігії.

А надихнуло нас на представлення саме цієї країни творчість вірменської художниці Марини Саркісян. Наразі у Київському міському будинку учителя проходить персональна виставка художниці «Українська душа з вірменським серцем».

Журі були вражені автентичним представленням Вірменії , звучанням дудука, запальними танцями учасників, що й принесло гімназії перемогу в конкурсі! ВІТАЄМО гімназійну родину!

21-03-2017

Голосуємо лайками за найкращу ідею створення лави для відпочинку!

У Маріїнському парку в суботу 18 березня відбулась толока, під час якої учні району мали можливість презентувати свої проекти лавочок для відпочинку. На конкурс були подані роботи Кужель Єлизавети, Мошкової Катерини, Хініч Маргарити та Дудкіної Ксенії. Переможці конкурсу будуть визначені шляхом голосування на сторінці у Фейсбук протягом всього тижня, до 24 березня. Голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук зазначив, що проект-переможець буде реалізований та встановлений біля Печерської райдержадміністрації.

20-03-2017

Районні змагання «Олімпійське лелеченя»

14 та 16 березня в Печерському районі пройшли змагання «Олімпійське лелеченя» з метою пропаганди здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, розвитку олімпійського руху, залучення дітей до занять спортом і організації змістовного дозвілля. Команда нашої гімназії посіла ІІІ місце! Вітаємо переможців - учнів 6, 7 та 8 класів!

17-03-2017

Екскурсія в Музей П. Г. Тичини

Нещодавно учні 6 класу відвідали музей, присвячений життю і творчості Павла Тичини. Діти мали змогу побачити збережені прижиттєві інтер'єри, бібліотеку поета, його малюнки, рояль, на якому майстерно грав Павло Тичина, бандуру, кларнет, одяг поета. Учні захоплено слухали розповідь про маловідомі сторінки життя видатного митця, його неповторну творчість.

16-03-2017

Екскурсія в Національний науково-природничий музей НАН України

Національний науково-природничий музей НАН України — один із найбільших науково-природничих музеїв світу і найбільший природничий музей України. Учні 2 класу з величезним задоволенням переглянули експонати, що розповідають про виникнення, будову та еволюцію Землі, її рослинний і тваринний світ, їхнє минуле та сучасне, про історію матеріальної культури племен і народів, що заселяли територію України.

15-03-2017

Екскурсія в Музей видатних діячів української культури

В рамках проведення тижня української мови та літератури учні 7 класу відвідали Музей видатних діячів української культури, що знаходиться в куточку Києва, який раніше називали «Українським Парнасом». Музей був створений у 1987 році на підставі того історичного факту, що наприкінці XIX - початку ХХ ст. спеціально оселилися у близькому сусідстві родини видатних українських митців Лесі Українки, Миколи Лисенка, Михайла Старицького і Панаса Саксаганського. Основна увага була спрямована на експонати, пов’язані з життям Лесі Українки. Діти мали змогу поринути в епоху столітньої давнини, відчути атмосферу, в якій мешкала родина Косачів

13-03-2017

Шевченківські дні в гімназії

Кожного року в Україні святкується день народження видатного українського поета, великого Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка. В гімназії пройшов ряд заходів, пов’язаних із цією датою. Учні 6 класу вшанували пам’ять поета, відвідавши пам’ятник Т.Г. Шевченку, та поклали квіти до його підніжжя.

10-03-2017

Конкурс «Нумо, дівчата»

У гімназії пройшов конкурс серед найкращих, найталановитіших, найкреативніших та найерудованіших дівчат 8-11 класів, які мали змогу показати усі свої таланти і вміння. Чарівні учасниці конкурсно-розважальної програми демонстрували свою красу, розум, кмітливість, винахідливість і майстерність під час цікавих конкурсів: дефіле, інтелектуального, творчого, кулінарного, «На шопінг». Визначити переможців конкурсу членам журі було вкрай важко, адже усі виступи були сповнені творчості, гармонії, краси та гумору. За кількістю набраних балів І місце отримала Маслова Емілія. Марія Сафонова отримала грамоту та звання Міс Чарівність, Анастасія Раєвська – Міс Грація і Стиль, Міс Усмішка – Катерина Бєдіна, Міс глядацьких симпатій – Чаус Семіха. А Лапіна Лоліта, яка підготувала з дівчатами дефіле, - Міс Елегантність.

09-03-2017

Тематична екскурсія-квест «ГЕТЬМАН ІВАН МАЗЕПА ТА КИЄВО-ПЕЧЕРСЬКА ЛАВРА»

Екскурсію-квест, яку відвідали учні 8 класу з класним керівником Шишкіною С.А. та вчителем історії Яриною О.М., присвячено вкладу гетьмана Івана Степановича Мазепи у розвиток і збереження Києво-Печерської лаври. По завершенні екскурсії учні отримали інтелектуальні завдання, виконання яких було справжньою пригодою. Діти мали можливість скористатися старовинним ключем від таємних дверей у минуле.

07-03-2017

Свято 8 березня

Прийшла весна! Бринять струмки, розквітають перші квіти, зігріті теплом сонячного проміння, мрійливо співають пташки, прийшла весна, а разом з нею – Міжнародний жіночий день. Свято половини людства, а ще й якої половини! Найчарівнішої, наймилішої, найзагадковішої, найпрекраснішої, доброї, ніжної, турботливої, одним словом – жінок! Зі святом весни вітали і наймолодші, і найстарші гімназисти.

06-03-2017

Зустріч із письменницею, журналістом Наталею Осипчук

Напередодні 8 березня до учнів 8 класу завітала письменниця, журналіст, зустріч із якою була організована мамою учениці 8 класу Самченко Катерини Валентиною Григорівною. Учні почули багато цікавих розповідей про особисте життя Івана Франка, Лесі Українки, Соломії Крушельницької. Дівчата зачитували уривки з творів, їх листи. Була цікавою презентація «Взаємини відомих», діти мали змогу переглянути фотографії з життя великих українців.

03-03-2017

Зустріч з Іваном Леньо

Нещодавно до учнів гімназії завітав гість – український музикант, акордеоніст, лідер фольк-рок-гурту «Kozak System» Іван Леньо. Однією з останніх музиканти записали пісню на слова поета Василя Симоненка «Не моя». Гурт активно виступає в Україні, Польщі та Німеччині, представляв країну на Днях України у Великобританії. У 2015 році польські медіа назвали «Kozak System» найвідомішою командою музикантів з України. Іван Леньо розповів учням про останні музичні події, згадав про творчість і громадську активність співачки Руслани Лижичко та письменника Сергія Жадана. Вокаліст – активний учасник Євромайдану закликав старшокласників не бути байдужими до того, що відбувається у країні, не чекати, коли хтось зробить добре, а самим активно долучатися до усіх важливих справ, багато знати і вміти.

01-03-2017

Чемпіонат Києва «Сімейний спорт»

18 лютого стартував Чемпіонат міста Києва з сімейного спорту – 2017, що проводиться Асоціацією сімейного спорту України за підтримки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту київської міської державної адміністрації та Київського міського відділення Національного олімпійського комітету України. 25 лютого на базі Ліцею міжнародних відносин №51 були проведені районні змагання «Тато, мама, я – спортивна сім’я -2017». У змаганнях взяли участь найспортивніші родини гімназії: сім’я Черната Олега (5 клас), Козирєва Данила (2 клас) та Боровик Агати (2 клас).