ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


28-11-2016

Майстер-клас із вивчення китайської мови

28 листопада батьківським комітетом 2 класу був організований майстер-клас для учнів із вивчення китайської мови, який вели студенти Інституту Конфуція при КНЛУ. Діти з величезним задоволенням зустріли гостей з Країни сонця, що сходить, та намагались повторити «тато» й «мама» китайською мовою.

28-11-2016

В Україні - 81-ша річниця Голодомору

Для українців тема голоду надзвичайно болюча, адже наш народ пережив три голодомори. Найжахливішими були 1932-33 роки, коли померло майже чотири мільйонів українців. В кожному класі пройшли виховні години на тему «Жертви голодоморів та політичних репресій». В 6 класі представником батьківського комітету Якимчук Антоніною Олександрівною була проведена бесіда «Голодомор – чорна сторінка в історії моєї Батьківщини» з презентацією фото та відеоматеріалів. Відбулась акція "Запали свічку пам'яті". Вогник на підвіконні - данина пам'яті мільйонам українців, загиблим від голоду.

27-11-2016

Подіум Песталоцці 2016 (Podium Pestalozzianum 2016)

«Подіум» є унікальною формою конференції з елементами дискусії, яку організовує фундація Песталоцці у Педагогічному університеті (Pädagogische Hochschule Zürich) в місті Цюріх, Швейцарія.

24 листопада 2016 року проходив «Подіум 2016» на тему «Між неповною зайнятістю та школою на увесь день. Яке майбутнє чекає сім’ю?» Як член фундації Песталоцці, вчитель гімназії Захарченко Марина Володимирівна, мала можливість відвідати цей захід та отримати інформацію про найновіші соціально-психологічні студії та дослідження у сфері освіти, сімейного розвитку, професійного життя. На «Подіумі» піднімалося питання, чи можливо поєднати професійне та сімейне життя, чи є можливим кар’єрний ріст при частковій зайнятості та як віднайти «золоту середину». Вступне слово мала директор фундації Песталоцці Анне Боше, з якою гімназія вже довгий час підтримує контакт.

На сцені «Подіуму» виступали Міхаель Гайсс (керівник дослідницької діяльності Педагогічного університету Цюріха), Ніколь Альтхаус (член головної редакції NZZ), Маріон Фьольгер (керівник відділу освіти у початковій школі кантону Цюріх) та Олівія Фрай (соціолог АХА). Модератором на «Подіумі» був Міхаель Пфістер, шкільний учитель германістики та філософії кантону Цюріх та незалежний ведучий.

Учасники аналізували дані різноманітних досліджень із психології, освіти, соціології та ін. Після дискусії між учасниками «Подіуму», за традицією, починається «Паркет». «Паркет» - це форма спілкування між учасниками «Подіуму» та аудиторією присутніх у залі слухачів. Кожен з присутніх мав право поставити своє запитання та взяти участь в його обговоренні.

23-11-2016

День Гідності і Свободи

Починаючи із 2014 року, 21 листопада офіційно визначено Днем Гідності та Свободи. Учні гімназії віддали належну шану патріотизму й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей та європейського вибору нашої держави. На уроках трудового навчання у 6 класі дівчатка виготовили янголів як символ збереження життя. В усіх класах були проведені бесіди й виховні години, присвячені пам’ятним дням, виготовлено фото колажі «Хроніка революції Гідності», «З Днем Гідності і Свободи».

22-11-2016

Презентація Предславинської гімназії

22 листопада в рамках заходів до Державної атестації навчального закладу відбулась презентація Предславинської гімназії №56.