ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


27-10-2016

Виставки «Ефемероїди. ХХ ст. у плакаті»

З 20 жовтня по 27 листопада у Мистецькому Арсеналі проходить виставка «Ефемероїди. XX століття у плакаті». Ефемероїди – вигадане фахівцями Музею дизайну в Цюріху визначення про плакат як візуальне повідомлення. Проект «Ефемероїди. ХХ століття у плакаті» має на меті простежити механізми формування шаблонів сприйняття через ретроспективу історії мистецтва плакату; продемонструвати інструментарій впливу на масову свідомість та маніпуляцію нею з боку держави, політичних партій, комерційних компаній. Учні 10 класу, відвідавши Мистецький Арсенал, познайомилися з історією плакату за трьома дефініціями: «Війна», «Тоталітаризм», «Людина».

21-10-2016

Державний музей авіації

Державний музей авіації – наймолодший і найбільший історико-технічний музей України. З його експозицією, яка включає в себе майже 90 літаків, гелікоптерів і безпілотних літальних апаратів, ознайомились учні 10 класу, завітавши в жовтні на територію колишньої учбово-авіаційної бази Національного авіаційного університету. Учні мали змогу посидіти за штурвалом літака і вертольота, а близьке сусідство аеропорту, зліт і посадка літаків справили незабутнє враження.

19-10-2016

«Мама, тато і я – спортивна сім’я»

«Мама, тато, і я – спортивна сім’я» - під таким девізом пройшло 19 жовтня спортивне свято, в якому взяли участь спритні діти 2 класу і їх батьки. Родини Тихомирових, Клименків, Кравчук, Стеблинських, Боровик, Багігори, Андрієвських, Козирєвих, Мудрих, Тертерян, Артюшенків, Пиріг, Давидових, Приліпки, Гончаруків, Бойки, Руденки змагалися у спритності, винахідливості, швидкості прийняття рішень. Цікаво було спостерігати, як дорослі й діти намагаються якомога швидше пробігти з повітряною кулькою чи прокотити по підлозі м’яча. Одним із домашніх завдань було придумати сімейний герб та девіз, кожна сім’я його виконала на відмінно. Свято принесло багато приємних емоцій як учасникам, так і глядачам і не залишило нікого байдужим. Найкращою була родина Боровик .Всі отримали грамоти і пам’ятні призи.

19-10-2016

Музей Ханенків

Музей мистецтв імені Богдана і Варвари Ханенків зберігає найбільше зібрання класичного зарубіжного мистецтва. Неповторну атмосферу старовинного особняку Ханенків, що зовні нагадує венеціанське палаццо, відчули учні 10 класу, побувавши на екскурсії в залах музею.

13-10-2016

Осінь на Предславинській

«Осінь іде рідним краєм» – таку тему відтворювали із квітів, овочів та інших природних матеріалів учні гімназії спільно з батьками, готуючи роботи на шкільну виставу осінніх композицій.

Сьогодні всі побачили справжні барви осені, кожна композиція неповторна, їх навіть важко оцінити, щоб визначити кращих, оскільки роботи дуже різнопланові. Та все ж:
I місце1 клас, класовод Дерев’янко С.П.
II місце3 клас, класовод Коржевська І.І., та 6 клас, класний керівник Раченко Л.М.
III місце - 2 клас, класовод Галаган І.В. 4 клас , класовод Спасіченко Н.В., та 10 клас, класний керівник Самчук В.С.
Усі роботи разом створили неймовірну квіткову красу, якою милувалися учні, батьки й учителі гімназії.

07-10-2016

Музей книги і друкарства України

6-9 жовтня вже усьоме в стінах Музею книги та друкарства України пройшов дитячий фестиваль «Азбукове королівство Магів і Янголів». Семикласники відвідали музей 7 жовтня і взяли участь у фестивалі, адже не можна було оминути увагою цей захід. Стільки цікавих майстер-класів провели працівники музею і стільки пам’ятних сувенірів, виготовлених власними руками!

06-10-2016

Правовий лекторій

До гімназії завітали гості! На запрошення батьківського комітету, в 5 класі пройшла зустріч із працівниками відділу ювенальної превенції Головного управління національної поліції у місті Києві. Учні дізнались багато цікавого про правосуддя, відповідальність за правопорушення та вкотре пересвідчились у необхідності дотримання норм і правил толерантної поведінки в колективі.